Ansambl

Mladen Kovačić

Mladen Kovačić rođen je 2. rujna 1983. godine u Virovitici, gdje je završio osnovnu školu i Matematičku gimnaziju, nakon koje 2004. upisuje Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, odsjek gluma. Diplomirao je 2009. godina.

Od početka studija stipendist je Kazališta Virovitica, a prve profesionalne glumačke zadatke odigrao je na sceni zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta gdje je glumio u predstavama Park Botha Straussa u režiji Janosa Szikore (2007.) i I konje ubijaju, zar ne? Horace McCoya u režiji Ivice Boban (2008.).

U Kazalištu Virovitica debitirao je u Woyzecku Same M. Streleca (2009.), a Srce Boksača prva mu je velika uloga.
Na 12. Susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade HC ASSITEJ u Čakovcu 2009. zajedno s kolegom Draškom Zidarom osvojio je Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu Jojoa u predstavi Srce boksača. Na 18. Festivalu glumca dobio je nagradu Ivo Fici za najbolje glumačko ostvarenje mladom glumcu do 28 godina za uloge Voditelja, Novinara, Špijuna i Seljaka u predstavi 39 stepenica Johna Buchana / Alfreda Hitchcocka / Patricka Barlowa u režiji Franke Perković.Na 12. Naj, naj, naj Festivalu 2012. osvojio je nagradu za najboljeg glumca festivala u predstavi Nicka Wooda Znaš li zviždati, Johanna?